Ste milovníkom palaciniek alebo lievancov? Čo tak vyskúšať nový recept lievancov? Krásne nadýchané ako obláčiky a ich chuť je ešte lepšia.
Čo budeme potrebovať?
- acidko (45O ml)
- hladká múka alebo hladká špaldová múka (300g)
- vajce (1 ks)
- sóda bikarbóna (1ČL)
- sladidlo podľa vlastnej chute (napr. vanilkový/škoricový cukor, agávé)
- my sme pre lepšiu chuť pridali aj trochu škorice a vanilkovej arómy
Postup
V miske si vymiešame vajíčko so sladidlom do „penista“, potom pridáme acidko, jemne premiešame a následne pridáme múku, sódu bikarbónu a poriadne premiešame. Cesto je hotové. Na rozpálenú panvicu tvarujeme lievance a opekáme z oboch strán. Na lievance si môžete dať tvaroh, jogurt, lekvár, nutelu, čokoľvek čo máte radi. My sme zvolili polevu z čerstvých jahôd.
Poleva:
Na panvici sme roztopili trochu masla, na rozpálené maslo sme dali čerstvé jahody, podliali naozaj malým množstvom vody a jemne osladili vanilkovým cukrom (sladidlo môžete opäť zvoliť podľa seba). Za stáleho miešania sme varili kým jahody nezmäkli.
Dobrú chuť! 🙂
Zdroj foto: Pexels