lievance

Recept: Lievance ako obláčiky

Ste milovníkom palaciniek alebo lievancov? Čo tak vyskúšať nový recept lievancov? Krásne nadýchané ako obláčiky a ich chuť je ešte lepšia. 

Čo budeme potrebovať?

  • acidko (45O ml)
  • hladká múka alebo hladká špaldová múka (300g)
  • vajce (1 ks)
  • sóda bikarbóna (1ČL)
  • sladidlo podľa vlastnej chute (napr. vanilkový/škoricový cukor, agávé)
  • my sme pre lepšiu chuť pridali aj trochu škorice a vanilkovej arómy

Postup

V miske si vymiešame vajíčko so sladidlom do „penista“, potom pridáme acidko, jemne premiešame a následne pridáme múku, sódu bikarbónu a poriadne premiešame. Cesto je hotové. Na rozpálenú panvicu tvarujeme lievance a opekáme z oboch strán. Na lievance si môžete dať tvaroh, jogurt, lekvár, nutelu, čokoľvek čo máte radi. My sme zvolili polevu z čerstvých jahôd.

Poleva: 

Na panvici sme roztopili trochu masla, na rozpálené maslo sme dali čerstvé jahody, podliali naozaj malým množstvom vody a jemne osladili vanilkovým cukrom (sladidlo môžete opäť zvoliť podľa seba). Za stáleho miešania sme varili kým jahody nezmäkli.

 

Dobrú chuť! 🙂

 

Zdroj foto: Pexels

Pridajte Komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Nákupný košík